Головна » 2015 » Лютий » 12 » акциз
12:09
акциз

                                                                                                                        

 

 

Білолуцька  селищна  рада

Новопсковський  район, Луганська  область

шосте скликання  

ШІСТДЕСЯТ ШОСТА СЕСІЯ

                                                    РІШЕННЯ № 66/4

29.01.2015 рік                      

смт.Білолуцьк

Про встановлення ставки акцизного податку
з реалізованих суб'єктами господарювання 
роздрібної торгівлі підакцизних товарів
на території смт.  Білолуцьк


             Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо податкової реформи» № 71-VIII від 28.12.2014 року, Закону України  «Про внесення  змін до Бюджетного кодексу  України» №79-VIII від 28.12.2014 року та на підставі  підпункту 12.4.4 пункту 12.4 статті 12 та ст.ст. 14, 212, 213, 214, 215, 216, 222 Податкового Кодексу України (із змінами та доповненнями), пункту 4 «Прикінцевих положень» Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», керуючись п. 24 ч.1ст. 26, ч. 1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою поповнення доходної частини  місцевого бюджету  Білолуцької селищної ради, Білолуцька  селищна рада

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Встановити ставку акцизного податку у розмірі 5 відсотків від вартості реалізації (з ПДВ) суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на території селища Білолуцьк.
  2. Рішення набирає чинності з 01 січня 2015 року.
  3. Затвердити Положення про акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (Додаток 1).
  4. Повідомити Новопсковське відділення Старобільської ОДПІ.
  5. Оприлюднити дане рішення у засобах масової інформації.
  6. Контроль за виконанням рішенням покласти на постійну комісію з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
     

              Селищний голова                                           С.П. Полтенко

Додаток 1

до рішення

Білолуцької селищної ради

від 29.01.2015р.

№  66/4

 

 

Положення

про акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів

 

  1. Загальне положення

Реалізація суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – це продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, товарів, зазначених у підпункті 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 Податкового Кодексу України, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб'єктах господарювання громадського харчування.

 

  1. Платники податку

Платниками податку є особи - суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів.

 

  1. Об’єкти оподаткування

Об’єктами оподаткування є операції з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

 

  1. База оподаткування 

Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів.

 

5.Ставка податку

 Ставка встановлюється у розмірі 5 відсотків від вартості (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, реалізованих суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

 

  1. Порядок і строки сплати збору

 

До підакцизних товарів належать:

  • спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;
  • тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;
  • нафтопродукти, скраплений газ, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, паливо моторне альтернативне.

 

Особи - суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.

Датою виникнення податкових зобов'язань щодо реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", а у разі реалізації товарів фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, - є дата надходження оплати за проданий товар.

Суми податку перераховуються до місцевого  бюджету   Білолуцької селищної ради суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим Кодексом України для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Особа - суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.

 

7.  Контроль за своєчасністю подання податкової декларації акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до контролюючого органу, правильністю його обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджету здійснює контролюючий орган.

 

8. Відповідальність платників акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Платники несуть відповідальність за порушення податкового законодавства згідно з вимогами Податкового кодексу України.

 

 

Секретар селищної ради                                                      О.П. Мальцева

 

 

Переглядів: 398 | Додав: Санёк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]