Головна » 2015 » Червень » 22 » Регуляторний акт
09:31
Регуляторний акт

З В І Т

про базове відстеження результативності регуляторного акту –

рішення Можняківської сільської ради  «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с. Можняківка та с-ща Радгоспний  Новопсковського району Луганської області.»

 

 

1. Вид та назва регуляторного акта:

рішення Можняківської сільської ради  «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с. Можняківка та с-ща Радгоспний  Новопсковського району Луганської області.»

 

2. Назва виконавця заходів з відстеження:  Можняківська сільська рада

 

3. Цілі прийняття акта:

 

  • введення в дію нормативної грошової оцінки земель села Можняківки та селище  Радгоспний;
  • економічне стимулювання раціонального використання та охорони земель;
  • визначення розміру земельного податку, розміру орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно до законодавства;
  • збільшення доходної частини сільського бюджету від надходжень плати за землю;
  • задоволення інтересів держави та територіальної громади, можливість направлення додаткових коштів на здійснення програм соціально-економічного розвитку.

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 15 червня по 15 липня 2015 року.

 

5. Тип відстеження:  базове

 

6. Методи одержання результатів відстеження:

    Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися шляхом моніторингу надходжень до сільського  бюджету від плати за землю та орендної плати за земельні ділянки (статистичний метод).

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також засоби одержання даних:

    Враховуючи цілі регулювання, для відстеження результативності регуляторного акта були визначені й показники результативності.

    Потреба у прийнятті сільською  радою нового нормативного акту щодо нормативної грошової оцінки виникла у зв’язку з тим, що відповідно до статті 5 абзац 8 Закону України «Про оцінку земель» нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення проводиться не рідше ніж один раз на 5 – 7 років. В Можняківській сільській раді та  оцінка проведена в 2008 році, яка розроблена  ДП « Луганський науково-дослідний та проектний   інститут землеустрою»

    З часу виконання попередньої нормативної грошової оцінки, відбулися значні зміни.  Значно збільшилася кількість земель комерційного використання, суттєво змінилися показники на ринку нерухомості.

    Враховуючи те, що уже завершився семирічний термін її дії, в 2015 році укладено договір між Можняківською сільською  радою та ДП « Луганський науково-дослідний та проектний   інститут землеустрою», щодо розробки нової нормативної грошової оцінки земель села  Можняківка та селища  Радгоспний  виконана.  Розроблена технічна документація з нормативної грошової оцінки земель села  Можняківка та селища  Радгоспний    має позитивний висновок державної землевпорядної експертизи і може бути надана на розгляд та затвердження  сільській раді.

    Прийняття цього регуляторного акта рішення Можняківської сільської ради  «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с. Можняківка та с-ща Радгоспний  Новопсковського району

Луганської області.» передбачає використання нормативної грошової оцінки земель  села  Можняківка та селища  Радгоспний  для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних  ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, а також під час розроблення показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

   У результаті прийняття рішення Можняківської сільської ради  «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с. Можняківка та с-ща Радгоспний  Новопсковського району Луганської області.» очікуються наступні позитивні наслідки, а саме:

  • додаткові надходження  коштів до сільського бюджету від плати за землю;
  • кількість суб’єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб, які виконали перерахунки орендної плати за землю;
  • кількість правоустановчих документів, що посвідчують право користування земельними ділянками, за якими буде перерахована плата землю;
  • рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

    Оцінка ефективності регуляторного акта здійснюватиметься за допомогою проведення повторного та періодичного відстеження результативності регуляторного акта відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики господарської діяльності».    З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень проект цього рішення разом з аналізом регуляторного впливу був оприлюднений у мережі Інтернет на офіційному сайті на сайті http://belolutsk.ucoz.ua .

    У термін, передбачений для обговорення проекту рішення, до розробника проекту пропозиції та зауваження не надходили.

 

 

    Сільський голова                                                                   Г.А.Бакало.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 473 | Додав: Санёк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]