Головна » 2016 » Квітень » 26 » Рішення Білолуцької селищної ради шостої сесії сьомого скликання №6/4 від 12.04.2016 року
16:38
Рішення Білолуцької селищної ради шостої сесії сьомого скликання №6/4 від 12.04.2016 року

 

БІЛОЛУЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

НОВОПСКОВСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

 

ШОСТА СЕСІЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я  № 6/ 4_

 

12.04.2016

смт. Білолуцьк

 

Про затвердження Програми про

надання одноразової матеріальної

допомоги постраждалим учасникам

антитерористичної операції та

членам сімей загиблих під час

здійснення АТО – жителям смт.

Білолуцьк та с. Кубань на 2016 рік

 

            Керуючись Законом  України  «Про  місцеве  самоврядування  в Україні» , відповідно до Бюджетного кодексу України, враховуючи  рекомендації  постійних  комісій селищної ради та з метою фінансової підтримки постраждалих учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих під час здійснення АТО,

 

БІЛОЛУЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА ВИРІШИЛА:

 

             1. Затвердити Програму про надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим учасникам антитерористичної операції та членів сімей загиблих під час здійснення АТО – жителям смт.Білолуцьк та с. Кубань на 2016 рік згідно з додатком № 1( додається).

 

           2. Затвердити Положення про надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим учасникам антитерористичної операції та членів сімей загиблих під час здійснення АТО – жителям смт.Білолуцьк та с. Кубань на 2016 рік згідно з додатком № 2( додається).

 

            3.  Контроль  за  виконання  даного  рішення  покласти  на  постійну  комісію  селищної  ради  з  питань  планування,  соціально-економічного  розвитку, бюджету  та  фінансів.

 

 

 

Селищний голова                                                                    С. П. Полтенко

 

ДОДАТОК № 1

до рішення ради

від 12.04.2016 року №6/4

 

 ПРОГРАМА

про надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих під час здійснення АТО – жителям смт. Білолуцьк та с.Кубань

на 2016 рік

 

         І. Загальна характеристика Програми

 

1.

Ініціатор розроблення

Програми

Білолуцька селищна рада

2.

Розробник

Програми

Виконавчий комітет  селищної ради

3.

Відповідальний виконавець Програми

Виконавчий комітет селищної ради

4.

Учасники

Програми

Білолуцька селищна рада

5.

Термін реалізації

Програми

2016 рік

6.

Перелік бюджетів, що беруть участь у виконанні Програми

Кошти бюджету Білолуцької селищної  ради

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

15 тис.грн.

 

 

            ІІ. Мета та завдання Програми

         Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту постраждалих учасників антитерористичної операції (у разі поранення, контузії чи каліцтва, в тому числі встановлення інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, інших пошкоджень, одержаних під  час участі в АТО, тривалої хвороби, пов’язаної з участю в АТО, тощо) та членів сімей загиблих в зоні АТО,  проживання/перебування яких зареєстровано в смт.Білолуцьк та с.Кубань.

         Для досягнення мети передбачається надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим під час участі в антитерористичній операції та членам сімей загиблих під час здійснення АТО за рахунок коштів селищного бюджету.

 

         ІІІ. Строки виконання Програми

         Виконання Програми передбачається здійснити протягом 2016 року.

 

         ІV. Очікувані результати

         1. Посилення соціального захисту і матеріальної підтримки постраждалих учасників АТО та членів сімей загиблих під час здійснення АТО – мешканців смт.Білолуцьк та с.Кубань.

2. Формування позитивного ставлення до військовослужбовців.

         3. Зростання довіри до влади селища.

     

         V. Фінансове забезпечення Програми

         Фінансування Програми у частині надання матеріальної допомоги здійснюється за рахунок видатків загального фонду  селищного бюджету, передбачених на 2016  рік.

 

 

 

ДОДАТОК № 2

до рішення ради

 

від 12.04.2016 року № 6/4

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих

 під час здійснення АТО

 

1. Положення про надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим учасникам антитерористичної операції – мешканцям смт.Білолуцьк та с.Кубань (надалі – Положення) визначає порядок надання одноразової матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, постраждалим під час участі в антитерористичній операції (у разі поранення, контузії чи каліцтва, у тому числі встановлення інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, інших пошкоджень, одержаних під час участі в антитерористичній операції; тривалої хвороби, пов’язаної з участю в антитерористичній операції, тощо) та членам сімей загиблих під час здійснення АТО, місце проживання/перебування яких зареєстровано у смт.Білолуцьк та с.Кубань.

2. Для отримання одноразової матеріальної допомоги постраждалий учасник антитерористичної операції подає заяву.

3. До заяви додаються такі документи:

3.1. Копія паспорта (1, 2, 11, 12 сторінки).

3.2. Копія ідентифікаційного номера (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).

3.3. Видані та скріплені печаткою уповноважених органів (зокрема Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій тощо або їх територіальними органами (надалі – уповноважені органи) довідки, листи та інші письмові документи, які підтверджують факт поранення, контузії чи каліцтва заявника під час участі в антитерористичній операції (у тому числі встановлення інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, інших пошкоджень, одержаних під час участі в антитерористичній операції чи під час підготовки до відправки у зону антитерористичної операції, тривалої хвороби, пов’язаної з участю в антитерористичній операції, тощо).

3.4. Інформація про рахунок у банківській установі – у разі виплати одноразової матеріальної допомоги через банківську установу.

4. У разі смерті учасника АТО допомога виплачується членам сім’ї.

4.1. До заяви від члена сім’ї загиблого про виплату одноразової грошової допомоги додаються такі документи:

- копія свідоцтва про смерть;

- копія документа, що підтверджує факт участі загиблого в зоні АТО;

- копія сторінок паспорта отримувача одноразової допомоги;

- копія ідентифікаційного номера отримувача допомоги;

- довідка про склад сім’ї загиблого;

- копія свідоцтва про народження загиблого (для виплати батькам загиблого);

- копія свідоцтва про шлюб (для виплати дружині загиблого);

- копія свідоцтва про народження дитини (для виплати дітям загиблого).

5. Розгляд заяв постраждалих учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих під час здійснення АТО про надання одноразової матеріальної допомоги здійснюють постійні депутатські комісії  селищної ради.

6. Розмір допомоги постраждалим учасникам антитерористичної операції визначає комісія у кожному конкретному випадку залежно від складності проблеми заявника у розмірі від однієї мінімальної заробітної плати до трьох.

7. Розмір допомоги членам сім’ї загиблого в зоні проведення АТО становить три мінімальні заробітні плати.

8. При розгляді заяв про надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим учасникам антитерористичної операції комісії обов’язково враховують акти обстеження матеріально-побутових умов сімей, складені депутатом.

9. Рішення комісій має рекомендаційний характер та оформляється протоколом.

10. Підставою для здійснення виплати одноразової матеріальної допомоги є  рішення сесії Білолуцької селищної ради про надання одноразової матеріальної допомоги.

11. Матеріальна допомога може надаватися одній особі один раз на рік.

12. Виплату одноразової матеріальної допомоги здійснює селищна рада за рахунок коштів, передбачених у селищному бюджеті за КТКВК 090412 “Інші видатки на соціальний захист населення“.

13. Допомога, що належала її одержувачу (постраждалому учаснику АТО) і залишилася неотриманою у зв’язку з його смертю, виплачується за заявою одного з членів сім’ї, за умови подання ним відповідної заяви впродовж шести місяців з дня смерті.

14. До членів сім’ї померлого учасника антитерористичної операції належать мати/батько, дружина/чоловік, інша особа, яка на момент смерті була зареєстрована з ним.

 

Переглядів: 308 | Додав: Санёк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]