Головна » 2016 » Січень » 8 » Рішення Білолуцької селищної ради від 24.12.2015 року №3/4
15:17
Рішення Білолуцької селищної ради від 24.12.2015 року №3/4

             Білолуцька  селищна  рада

                         Новопсковський  район Луганська область

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

 

 ТРЕТЯ СЕСІЯ

 

Рішення   №  3/4_  

 

24.12.2015 р.

смт.Білолуцьк

 

Про виконання Програми соціально –

економічного та культурного розвитку

Білолуцької селищної ради за 2015 рік

 

           

                 Заслухавши інформацію селищного голови Полтенка С .П.  "Про виконання Програми соціально -  економічного та культурного розвитку Білолуцької селишної ради на  2015 рік» та керуючись   ст .26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні",

 

БІЛОЛУЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА ВИРІШИЛА :

 

  1. Прийняти до відома інформацію селищного голови  щодо  економічного,  соціального та культурного розвитку Білолуцької  селищної ради за  2015 рік ( інформація додається).
  2. Забезпечити ефективне використання земельних ресурсів, виконання прийнятих комплексних та цільових програм .   
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на селищного голову.

 

 

 

                                 Селищний голова                                               С .П. Полтенко

 

        

 

ІНФОРМАЦІЯ

ПРО ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ СОЦІАЛЬНО - ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ БІЛОЛУЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗА 2015 РІК

 

Програму соціально-економічного та культурного розвитку Білолуцької селищної ради на 2015 рік було затверджено рішенням шістдесят шостої сесії шостого скликання  від 29.01.2015 року № 12.       

Для досягнення поставленої мети у Програмі було визначено конкретні завдання.

         Зусилля селищної ради та депутатського корпусу у звітному періоді зосереджувалися  на таких основних напрямках: виконання селищного бюджету, забезпечення належного функціонування закладів освіти, соціальної та культурної сфери, комплексний благоустрій селища, розвиток малого та середнього бізнесу, безпека людей, залучення всієї громади до розв’язання загальноселищних проблем, прозорість і публічність влади.

Головну мету свого звіту вбачаю не тільки в тому щоб доповісти Вам, що зроблено за минулий період, а й визначити основні завдання на майбутнє.

Оцінювати роботу голови і ради в цілому неможливо не враховуючи тих політичних, економічних і соціальних процесів, які відбулися і відбуваються в нашій державі, тих завдань, які вирішуються органами місцевого самоврядування.

Не знімаючи з себе відповідальності за те, що не вдалося вирішити  і виконати за звітний період, зазначу, що все що зроблено – це результат колективної праці депутатів селищної ради, виконавчого комітету,працівників селищної ради та громади.

Виконуючи повноваження селищного голови визначені статтею 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні” у звітному періоді намагався перш за все консолідувати зусилля на виконання вимог чинного законодавства з питань місцевого самоврядування та вирішення актуальних, життєво-важливих проблем.

Селищна рада проводила свою роботу сесійно. Згідно законодавства сесії селищної ради повинні скликатися не рідше одного разу в квартал. Протягом звітного періоду було проведено 24 пленарних засідань сесій, розглянуто330 питань.

Засідання виконавчого комітету  проводились кожен місяць, всього за звітний період  проведено 24 засідань, розглянуто 102 питання. Виконавчим комітетом проводиться вчинення нотаріальних дій, реєстрація актів громадянського стану.

 

За звітний період виконано наступні заходи з програми соціально - економічного розвитку селища Білолуцьк:  Білолуцька селищна рада в рамках співпраці із Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтовний на громаду» виграла в конкурсі та впроваджує ( на умовах співфінансування у сумі 60061 грн. з селищного бюджету ) мікропроект «Енергозберігаючі заходи в ДНЗ яслах-садку «Барвінок». Капітальний ремонт системи опалення». Роботи будуть продовжені у 2016 році.

 

- Проведено  ямковий поточний ремонти доріг в селищі по  вулицях – 1Травня, центральна площа селища, та грейдерування усиі  грунтових  доріг. Взимку своєчасно проводилась очистка доріг від снігу.

- Приведено в належний стан та відремонтовано меморіал загиблих воїнів, братські могили та обеліски, які знаходяться на території селищної ради.

- Проведено санітарну обрізку сухих дерев ,косіння трави, посадку нових дерев та облаштування квіткових клумб в селищному парку відпочинку та біля приміщення селищної ради.

- Виконано  частково зовнішнє освітлення світлодіодними прожекторами місць масових відвідувань та на вулицях (Миру,1Травня,Садова, Панасенко,Титова,Карла Маркса,Калініна), всього установлено 57 прожекторів.

- Проведено поточний ремонт приміщення селищної ради власними силами.

- Виготовлено технічну документацію на земельні ділянки ДНЗ «Барвінок» та МБК та прийнято їх у власність громади.

- Виготовлено документи на право власності нежитлової будівлі за адресою:8 Березня та оголошено конкурс на оренду цієї будівлі.

- Впорядковано використання вільних приміщень, та здача їх в оренду з відшкодуванням коштів за надані комунальні послуги.

-  Встановлено альтернативні 3 твердопаливні котли з вищим ККД у ДНЗ «Барвінок»,Будинку культури та приміщенні селищної ради.(Економія газу в порівнянні до 2013 р. тільки за 2014 рік-14273 м3 або 128457 грн.). Якщо порівнювати за 2012 рік природного газу використано 52 тис.куб.метрів, а за 2014 рік 26 тис.куб.метрів(50%)230000грн.

 - Придбано побутову електропіч, постільну білизну,кухонний посуд та дитячі меблі для КЗ ДНЗ ясла – садок  « Барвінок ».

- Замовлено проектно-кошторисну документацію на освітлення селища.

 - Придбано комп’ютерну техніку, необхідну для ефективної роботи працівників селищної ради, КЗ ДНЗ ясла – садок « Барвінок », а також дитячий садок підключено до мережі Інтернет та встановлено Wai-Faiy.

- Придбано електростанції та обладнання безперебійного забезпечення опалювальних насосів для приміщення адмінбудівлі селищної ради, ДНЗ ясла – садок « Барвінок », МБК на випадок відключення від мережі електропостачання і ефективного функціонування даних установ. 

- Відремонтовано огорожу з тильної сторони ДНЗ «Барвінок»

- Значна увага приділялась зачищенню несанкціонованих сміттєзвалищ, а утримання центрального сміттєзвалища лягло повністю на плечі працівників по благоустрою .

Проводилося прибирання та впорядкування території центральної частини селища, цвинтарів, селищного парку, домогосподарств та прибудинкових територій, прилеглих територій магазинів, підприємств, установ, організацій. Проблемою залишається відсутність спеціальної техніки для вивезення сміття, полігону твердих відходів та, на жаль, вкрай проблемним питанням залишається наша культура і піклування про навколишнє природне середовище, коли всупереч здоровому глузду жителями селища створюються стихійні сміттєзвалища та викидання сміття в річку, в лісопосадки, садки та пусті двори.

- Завдяки залученню благодійників надано допомогу навчальним закладам на придбання спортивного інвентарю та сучасних мультимедійних навчальних комплексів.

- За кошти зібрані громадською організацією «Лелека» придбано та установлено в терапевтичному відділенні Білолуцької районної лікарні вхідні пластикові двері, водонагріваючий електробойлер та матеріал для ремонту підлоги. Також встановлено свердловину для питної води в селищному парку відпочинку.

- Значна робота проводиться по розселенню, наданню благодійної та правової допомоги і інформуванню вимушено переміщених осіб .Всього за цей час зареєстровано 634 особи.

- Проводиться робота по тісній співпраці з командуванням прикордонного відділення «Білолуцьк», співробітниками правоохоронних органів, фіскальної служби, керівниками підприємств та установ селища та духовенством району.

- Завдячуючи працівникам культури було організовано та проведено культурно-масові заходи в селищі: новорічні та різдвяні свята, 9 травня,  річниця Незалежності України, свято селища та інші, на яких завжди яскраво та багатолюдно. Протягом останніх двох новорічних свят на центральній площі встановлювалась селищна ялинка.

З нагоди свята Перемоги, ветеранам війни  учасникам бойових дій, що мешкають на території селищної ради, за рахунок спонсорських коштів були придбані та вручені подарунки.

Бюджет

Доходна частина місцевого бюджету за 2014 рік виконана на 108,5%(план-684250грн надійшло 742161грн перевиконання 579111грн) Доходна частина місцевого бюджету за 9 місяців 2015 року виконана на 116%(план-719885грн надійшло 835296грн перевиконання 115411грн).

Отримані трансферти з районного бюджету для утримання ДНЗ «Барвінок» та МБК в 2014 році-1437500 грн., в 2015 р.-925158 грн.(за 9 місяців,план -1279833 грн.).

 

Спеціалістами селищної ради проведено аналіз ефективності використання енергоносіїв для функціонування соціально-побутових установ , для зменшення фактично використаної  електроенергії  .

Хотілось би звернутись і до нашої громади і представників місцевого бізнесу, з проханням соціально-відповідально відноситись до питання сплати обов’язкових внесків до бюджету та соціальних фондів, вжити заходів по легалізації найманих працівників.

 

Велика увага селищною радою  приділялась зверненням громадян, за звітний період на прийомі у відповідальних працівників  побувало 736 чоловік, а всього надійшло1088 звернень громадян і проблеми які доводилось вирішувати потребували не лише фінансової підтримки, досить часто необхідне було втручання з метою врегулювання конфліктних ситуацій, а також проведення роз’яснювальної роботи. Видано 4 165 довідок.956 сім’ям надана допомога в оформленні субсидій.

 Відповідно п.  6 ст.42  закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України «Про засади регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Регламенту роботи Білолуцької селищної ради реалізовуються повноваження ради у здійсненні державної регуляторної політики, встановленні єдиного підходу до обґрунтування проектів та прийняття прозорих, ефективних та економічно доцільних регуляторних актів, а також усуненні перешкод для розвитку підприємницької діяльності. Затверджено Положення про порядок здійснення Білолуцькою селищною радою державної регуляторної політики. Протягом звітного періоду було прийнято ряд документів, що дозволило привести  у відповідність до діючого законодавства майнові відносини у сфері комунального майна, що перебуває у спільній власності територіальної громади Білолуцької селищної ради. Прийняття таких рішень є також одним із напрямків наповнення селищного бюджету.   За рахунок перевиконання селищного бюджету за 9 місяців 2015 року у сумі 115411 грн. всі кошти були використані на виплату індексації заробітної плати працівникам ДНЗ та МБК. Субвенцію на ці виплати з районного бюджету ми так і неотримали. Хоча ці кошти в сумі 115411грн. ми могли впевнено використати на благоустрій селища.

Дуже важливим питанням в роботі селищної ради є земельні відносини.

В Білолуцькій селищній раді, як адміністративно-територіальній одиниці обліковується 10360 га земель різних категорій. З них до земель в межах населених пунктів відноситься 2174,60 га ( смт. Білолуцьк – 1877,60 га та с. Кубань – 297,00 га ) .

Що стосується розгляду та вирішення питань з приводу врегулювання земельних відносин – їх спектр різноманітний. Це і приватизація земельних ділянок, що перебувають у користуванні громадян (присадибні ділянки), вирішення земельних спорів між суміжними землекористувачами та землевласниками, додержання правил добросусідства, встановлення та облаштування проїздів загального користування до існуючих садиб, видача довідок про наявність земельних ділянок, що перебувають у користуванні, або власності громадян, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, продовження терміну дії раніше прийнятих рішень селищної ради, строк виконання яких закінчився, продовження терміну дії договорів оренди земельних ділянок, строк користування якими закінчився, укладання додаткових угод до договорів оренди земельних ділянок в зв’язку з оновленням грошової оцінки земель Білолуцької селищної ради та зміненням процентної ставки за користування землями громади. Усі питання розглядаються спеціалістами та виносяться на розгляд постійної комісії селищної ради з питань комунальної власності, земельних ресурсів, охорони навколишнього середовища та благоустрою,  для прийняття на сесіях селищної ради відповідних рішень.

Рішенням № 64/12 від 25.11.2014 року затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель смт. Білолуцьк  та с. Кубань , де середня   ( базова ) вартість 1м2 населених пунктів становить : смт. Білолуцьк –  49,94 грн./ м2 , с. Кубань – 32,88 грн./ м2, яка набере чинності з 01.01.2016 року (для кожної земельної ділянки окремі розрахунки).

Є вже певні плани і напрацювання на наступний рік. Так нам невідкладно  потрібно продовжити роботу по завершенню будівництва добудови старшої групи ДНЗ ясла – садок « Барвінок » та по реконструкції опалювальної системи ДНЗ «Барвінок».    Продовжити, при наявності коштів, роботи по ремонту доріг, покрівлі міського будинку культури.  Провести у 2016 році вуличне освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій.

 Планується використати такий напрямок роботи як укладення соціально-економічних угод з основними сільськогосподарськими підприємствами,які функціонують на території Білолуцька, за їх рахунок буде виконано ряд запланованих заходів.    

Шановні депутати, громадо!

 Місцеве самоврядування – це гарантоване державою право на самостійне вирішення питань місцевого значення територіальною громадою. Виконуючи делеговані і власні повноваження наше селище намагається йти шляхом розвитку та громадського порозуміння. І головна заслуга у цьому всієї громади, тих, хто працює на підприємствах, організаціях, будує, ремонтує, прибирає, годує, вчить та виховує наших дітей, хто лікує нас і залучає до культурних цінностей. І лише шляхом спільної праці і об’єднання під ідеєю розвитку селища як цілісного комплексу, ми зможемо досягти успіху і змінити на краще наше сьогодення.

 Хочу подякувати всім підприємцям і не байдужим людям, які відкликались навіть на невеличке прохання в допомозі, адже це мало позитивний результат.

 

Дякую вам за  повсякденну працю, довіру, розуміння і співпрацю. Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю і наше селище.

Щиро бажаю, щоб всі позитивні здобутки і досвід ми продовжили та примножили не тільки в цьому році, а робили це кожного року і щодня. 

Схожі новини 

 

 

 

Селищний голова                                    С .П. Полтенко

 

 

 

Переглядів: 364 | Додав: Санёк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]